Λίγα λόγια για αρχή...

Η Δ.Δ.Ε. Δράμας μέσα από ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης μάς έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τη μέθοδο διδασκαλίας των Έξι σκεπτόμενων καπέλων (Learning by six thinking hats) του Edward De Bono, με τη Μάθηση μέσω Σχεδιασμού (ΜμΣ), καθώς και με την αξιοποίηση της Τέχνης στη μάθηση (Αrtful thinking). Η εφαρμογή νέων μεθόδων στη διδασκαλία αποτελεί πάντα μια πρόκληση γι' αυτό και η υποχρεωτική δραστηριότητα στα πλαίσια του προγράμματος εξελίχθηκε σε μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη διαδικασία.

Με τους μαθητές στο μάθημα της Αντιγόνης επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα της αγάπης όπως αυτό εμφανίζεται τόσο μέσα στο αρχαίο κείμενο, όσο και στην καθημερινή μας ζωή.

"Η αγάπη είναι το θέμα τελικά..."

Λιούσα Ελένη

Φιλόλογος

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Η αγάπη γίνεται πράξη

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα των μαθητών για συγκέντρωση τροφίμων και ρούχων για τα παιδιά που φοιτούν στο ΤΕΕ Ειδικής αγωγής - Ειδικό ΕΠΑΛ Σερρών υπήρξε μεγάλη τόσο από τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου, όσο και από τους γονείς τους και το σύλλογο διδασκόντων. Έτσι συγκεντρώθηκαν περίπου τριάντα δέματα με τα παραπάνω προϊόντα καθώς επίσης και ένα χρηματικό ποσό 230€ που παραδόθηκαν με μεγάλη ικανοποίηση στη Διευθύντρια του σχολείου κ. Κωστοπούλου Άννα στις 7-3-2013.
Ευχή όλων μας, να μπορούμε πάντα να κάνουμε πράξη την αγάπη μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου