Λίγα λόγια για αρχή...

Η Δ.Δ.Ε. Δράμας μέσα από ένα πρόγραμμα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης μάς έδωσε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τη μέθοδο διδασκαλίας των Έξι σκεπτόμενων καπέλων (Learning by six thinking hats) του Edward De Bono, με τη Μάθηση μέσω Σχεδιασμού (ΜμΣ), καθώς και με την αξιοποίηση της Τέχνης στη μάθηση (Αrtful thinking). Η εφαρμογή νέων μεθόδων στη διδασκαλία αποτελεί πάντα μια πρόκληση γι' αυτό και η υποχρεωτική δραστηριότητα στα πλαίσια του προγράμματος εξελίχθηκε σε μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη διαδικασία.

Με τους μαθητές στο μάθημα της Αντιγόνης επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το θέμα της αγάπης όπως αυτό εμφανίζεται τόσο μέσα στο αρχαίο κείμενο, όσο και στην καθημερινή μας ζωή.

"Η αγάπη είναι το θέμα τελικά..."

Λιούσα Ελένη

Φιλόλογος

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Οι εργασίες της τρίτης φάσης

Κατά την τρίτη φάση της δραστηριότητας οι μαθητές ασχολήθηκαν με το θέμα της αγάπης στην τέχνη. Συγκεκριμένα, η κάθε ομάδα αναζήτησε και παρουσίασε  ένα αντιπροσωπευτικό έργο τέχνης από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την ποίηση, την πεζογραφία, τη μουσική και τον κινηματογράφο αντίστοιχα. Στη συνέχεια, εμπνεόμενοι από την αγάπη, εκφράστηκαν και οι ίδιοι καλλιτεχνικά δημιουργώντας με όποιο τρόπο ήθελαν δικά τους έργα. Οι εργασίες αυτές παρουσιάζονται με τη μορφή ενός ηλεκτρονικού βιβλίου:
Η αγάπη στην τέχνη

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου